Foto: Aleksander Nordahl
Kurs,  Nyheter

Fridykkerkurs

Kurset er fullbooket.

Utforsk en ny verden på ett pust!

Fridykkerkurs 17. og 18. juni i Arendal

Dette kurset passer for deg som har lyst til å lære mer om fridykking og få en grundig innføring i hva som skal til for å komme i gang med en spennende hobby. Kurset har fokus på hvordan dette kan gjøres på en trygg måte. Kurset passer for alle som trives i vann og som synes det som befinner seg under havets overflate er spennende.

Minimumskrav til svømmeferdigheter er at du er i stand til å svømme 400m bryst, 200m rygg og 15m undervannssvømming (lengde, ikke dybde). Nedre aldersgrense på dette kurset er 18 år.

Kurset består av fire deler: e-læring, klasseromsundervisning, basseng og sjø. E-læringen gjennomfører du hjemme før kurset starter slik at en god del av teorien allerede er kjent før vi møtes.

Teorien vil i noen grad være overlappende med e-læringen, men hvor noen av temaene blir utelatt og noen nye tema kommer i tillegg.

Teoriundervisningen foregår i lokalene til Arendal Undervannsklubb, Kystveien 116A, Arendal. Bassengøkten foregår i svømmehallen Stinta i Arendal. Under denne økten vil ulike øvelser bli gjennomført. Til slutt skal vi ut og teste våre ferdigheter i sjøen. Lokaliteten for dykk i sjøen er væravhengig men er i nærheten av Arendal. Her vil det bli anledning til å bli kjent med utstyret og hvordan dette oppleves i sjøen. Det vil også være øvelser som skal gjennomføres.

For å oppnå sertifikat må både teoriprøve, praktiske elementer i basseng og praktiske elementer i sjøen gjennomføres og bestås. Kurset gjennomføres innen CMAS-systemet og målet er T2- eller T3-sertifikat. Kurset avholdes i regi av Arendal Undervannsklubb som er medlem av NDF, Norges Dykkeforbund. Mer detaljert informasjon om timeplan og andre praktiske opplysninger vil bli sendt ut i god tid før kurset starter.

Kurset foregår i tidsrommene 17. juni fra 09.30 til 21.00 og 18. juni fra 10.00 til 14.30.
Det er 10 kursplasser på dette kurset.

Dersom du ønsker å låne utstyr, vennligst oppgi høyde, vekt og skostørrelse ved påmelding.

Instruktører på kurset er:

Guri Nonsvik, Kristiansund Dykkeklubb

Kristin Bårnås, Oslo Fridykkerklubb

Morten Kjeld Ebbesen, Arendal Undervannsklubb

Totalpris for kurset er Kr.1519,- (Kr. 1034,- til Arendal Undervannsklubb og Kr.485,- til Norges Dykkeforbund). Bindende påmelding innen 10. mai.

Spørsmål og påmelding sendes til Guri Nonsvik. Via skjema under.
Betalingsinstruksjon vedrørende betaling til forbundet fremsendes ved påmelding.


Kursstart: 17 Juni 2023. Kurset varer i 2 dager.

Påmeldingsfrist er 10 mai 2023.

Innleggsfoto: Aleksander Nordahl